Edincik'te zeytin alımı başladı

Edincik

Üreticiden 6,800 milyon kilogram zeytin alınacak





Marmarabirlik
'e bağlı 775 Sayılı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nde alımlar başladı.


Tarihinde ilk kez kurban keserek alımlarını başlatan Mehmet Özçakır'ın başkanlığındaki kooperatif, ilk gün, 150 ton alım gerçekleştirdi.

1976 yılında kurulup, hâlen 3 bine yakın ortağı bulunan kooperatifin, içinde bulunduğumuz alım döneminde üreticiden, yaklaşık 6-6,800 milyon kilogram zeytin alacağını belirten Özçakır, Geçen yıl, ortaklarımızdan 6 milyon 200 kilogram ürün almıştık. Bu yıl, ortaklarımız, bize yaptıkları bildirimlerde 9 milyon 437 bin kilogram ürün vereceklerini belirttiler. Ortaklarımızdan, kooperatife 5 yıl içinde döktükleri ürünün ortalaması baz alınarak, 6 milyon 800 kilogram zeytin alımını hedefliyoruz” dedi.

Beldede ürünün geç kararması nedeniyle alım döneminin şubat ayı sonuna dek uzayabileceğine dikkati çeken Özçakır, su zeytini” ve Gemlik” tipi belde zeytininin, bu yıl çok verimli olduğunu vurguladı. Kooperatif bu alım döneminde köyler dahil 13 merkezde alım gerçekleştirecek.

Kooperatif yetkilileri Edincik beldesinde toplam 275 bin adat zeytin ağacı bulunduğunu belirttiler

Marmarabirlik'in Denetim Kurulu Üyesi Fevzi İpek de yaptığı açıklamada, kooperatife zeytin veren üreticilere 15 günde bir ürün bedeli ödeyeceklerini açıkladı.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı